SEO – search engine optimization


Warning: Illegal string offset 'box_blank' in /home/perfectg/public_html/web/wp-content/plugins/seo-keyword-page/seo-keyword-page.php on line 702
Взаимодействие при оптимизация

Взаимодействие при оптимизация

SEO или оптимизация за търсачките е процес на подобряване намираемостта на сайта от търсачките чрез натурални / не платени /  или органични / organic / алгоритми. Процесът включва оптимизация на HTML кода, структурата на сайта, както и неговото съдържание. Изграждат се вътрешни и външни / обратни / връзки, които спомагат за подобряване на видимостта на сайта.

Оптимизацията на сайта е процес, който може да се раздели на два взаимно свързани етапа: вътрешна / on-ste, on-page / и външна / off-site, off-page /.

Чрез вътрешната оптимизация се цели постигането на повече посещения, посредством търсения в търсачки като Google, Yahoo! и др. по ключова дума или фраза. Към нея влизат валидният (според W3C) HTML и CSS код, добре структурираното съдържание, както и правилно поставените заглавия и подзаглавия. Създаването на карта на сайта (sitemap) е още един похват спомагащ за този тип оптимизация. Тази карта служи за отбелязване на връзките в един сайт, като така дава възможност на „паяците“, които използват търсещите машини, да се насочат към вътрешните страници на дадения сайт. Те са особено полезни при „по-дълбоки“ сайтове, съдържащи много страници и категории. По-големите търсещи машини предлагат инструменти за администратори, като Google Webmaster Tools и Google Analitycs в които може да се регистрира или добави сайт в базата данни на търсачката, като така се гарантира обхождането му. Преобразуването на URL-а (адреса на страницата) в четим или „приятелски“ формат е още една стъпка към по-добра вътрешна оптимизация. Пример за това е: www.example.com/#psj=1&q=page2, което може да изглежда по четим за човека начин като: www.example.com/Добре_дошли. Използването на такива адреси създава допълнителни ключови думи за съдържанието на страницата, които биват индексирани от търсачките.

SEO - есенциятаПри конструирането на сайта се набляга на фактори като целева аудитория, ключови думи , анализ на конкурентните сайтове, статистически данни от Google Adwords и т.н.

Външна оптимизация може да се определи като изграждане на онлайн авторитет или репутация на даден сайт. Най-често това се постига чрез поставянето на линкове (връзки) към сайта в други сайтове. Чрез използването на рекламни кампании, които да поставят тези връзки на сайтове с подобно с съдържание, до някаква степен се гарантират повече посещения със сходни с тематиката на сайта интереси. Поради това, че търсачките се стремят да извеждат полезни за потребителите резултати, то връзки, от даден сайт, които се срещат често биват тълкувани като полезни и съответно индексирани по-добре. Това обаче създава предпоставки за използване на забранени от търсачите методи, а именно закупуване на линкове в големи количества от източници с неизяснен произход.

Присъствието на сайта в различните социални мрежи също подобрява / и то много / откриваемостта на му от търсачките.

С развитието на методите, оптимизацията се превърна в един от основните процеси на интернет маркетинга.

Ако желаете да направим бърз и безплатен анализ на степента на оптимизация на вашият сайт – използвайте 
Искане за SEO анализ

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

С подкрепата на WordPress and WordPress Themes, Благодарности на Live Jasmin